“Hamilton had nooit kunnen winnen”

Volgens Toto Wolff kon Lewis Hamilton nooit echt aanspraak maken op de overwinning in Oostenrijk omdat de Brit tijdens de kwalificatie enkele cruciale fouten maakte.
image
Lewis Hamilton mag zondag dan wel als tweede zijn gefinisht, achter zijn Duitse teamgenoot, echt aanspraak maken op de overwinning kon Hamilton volgens Toto Wolff nooit echt. De Brit zijn kansen op de overwinning waren reeds verkeken na de kwalificatie.

Hamilton slaagde er wel nog in om als tweede te finishen, ondanks het feit dat hij als negende aan de race moest beginnen.

“Hij verloor de race tijdens de kwalificatie,” aldus Toto Wolff. “Hij herstelde zich enorm goed door een uitstekende start te maken. Volgens al onze simulaties was het best mogelijke resultaat voor Hamilton de tweede plaats, en die behaalde hij ook.”

“Nico was duidelijk de snellere wagen. Waardoor dat kwam? Omdat hij van op de derde plaats mocht vertrekken en niet van op de negende, waardoor Lewis zijn resultaat beïnvloed werd,” besloot Toto Wolff. “Hij was Rosberg aan het opjagen maar wanneer je dat doet belast je je remmen en banden harder dan de wagen voor je, wat uiteraard negatief is.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}