Hamilton: “Het is niet onze taak om met ideeën te komen”

Volgens Lewis Hamilton is het niet aan de F1-piloten om met ideeën te komen en zich te bemoeien in het beslissingsproces van de Formule 1.

De voorbije dagen was er veel te doen rondom het beslissingsproces in de Formule 1 en de inbreng die de rijders krijgen in de beslissingen die voor de sport genomen worden. Er heerst daarover heel wat onvrede en ook Lewis Hamilton geeft in de aanloop naar de GP van Bahrein zijn mening daarover.

“Er is veel gezegd en geschreven over de regelgeving en of de rijders nauwer betrokken moeten worden bij het nemen van beslissingen. Het is echter niet onze taak om met ideeën te komen en we hebben sowieso allemaal een andere mening. Persoonlijk denk ik echter dat we meer mechanische grip nodig hebben en minder aërodynamische vertroebeling wanneer je achter een andere wagen rijdt. Daardoor kan je dichter achter een andere wagen rijden en makkelijker inhalen,” aldus Hamilton.

“Geef ons vijf seconden snelheidswinst door de aërodynamica en er zal niets veranderen, we zullen dan simpelweg sneller rijden. Ik ben iemand die van deze sport en het racen houdt. Vanuit dat standpunt geef ik dan ook mijn mening. Ik beschik niet over alle antwoorden maar ik weet wel dat de wijzigingen die we doorvoeren er niet voor zullen zorgen dat we betere races zullen zien,” besluit de wereldkampioen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021