Hamilton: “Het is pijnlijk wanneer je het verknoeit”

Lewis Hamilton blikt met gemengde gevoelens terug op zijn race in Bahrein. Het was naar eigen zeggen vooral pijnlijk om te beseffen dat hij zelf zijn race verknoeide.

Hamilton vond zijn tweede plaats in Bahrein pijnlijker dan zijn tweede plaats tijdens de openingsrace van het seizoen in Australië. Hamilton verloor niet alleen een positie bij de start, de Brit kreeg ook nog eens een tijdstraf toen hij Daniel Ricciardo hinderde bij het binnenrijden van de pitlane.

Tevreden is Hamilton dan ook niet met zijn tweede plaats, al lijken sommigen dat volgens hem maar moeilijk te begrijpen.

“Ik denk dat er doorheen de jaren niets veranderd en ik voel de pijn in mijn hart,” blikt Hamilton terug op zijn race. “De mensen zeggen ‘je bent tweede, je zou blij moeten zijn’ maar daar doen we het niet voor. Indien iemand ooit denkt of zegt dat een rijder blij moet zijn met een tweede plaats … dan weet ik niet wat te zeggen, het is niet waarvoor we hier zijn.”

“Uiteraard voelde ik me in Bahrein en Australië goed op het podium terwijl ik tweede werd. We hadden telkens een goed gevecht, en ik voelde me goed op het podium, maar vervolgens begin je na te denken over bepaalde zaken.”

“Ik verloor twee tienden van de tiende tot de elfde bocht omdat mijn DRS niet inschakelde tijdens de kwalificatie. Ik verloor ook een half tiende in de laatste bocht. Ik had dan ook eenvoudig op de pole kunnen staan,” blikt Hamilton terug. “Ik verloor tijdens de race een plaats bij de start, dat was volledig mijn fout, en vervolgens was er de tijd die verloren ging in de pitlane. Je oefent, oefent, oefent, maar je krijgt dit jaar slechts twintig kansen. Wanneer je het zelf dan zo verknoeit dan is dat erg pijnlijk.”

“Wanneer jullie in je job iets verknoeien, dan weet ik niet hoe jullie zich daarbij voelen. Wanneer het mogelijk grote gevolgen heeft voor jou dan voel je je bijzonder slecht. Ik probeer er op de best mogelijke manier mee om te gaan. het vreet echter aan je en je moet je erover proberen zetten en doorgaan,” besluit Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer