Hamilton: “Het weer vormt de grootste bedreiging voor Mercedes”

Volgens polesitter Lewis Hamilton zal het weer tijdens de GP van Duitsland de grootste bedreiging voor Mercedes vormen.


In Oostenrijk werd duidelijk dat Mercedes in de problemen komt wanneer de temperaturen extreem hoog zijn. Ook op vrijdag waren de temperaturen erg hoog op de Hockenheimring, al zakte de temperatuur wel op zaterdag.

Hamilton veroverde gisteren op redelijk eenvoudige wijze de pole maar de Brit is toch enigszins bevreesd voor de race. Vooral de weersomstandigheden kunnen volgens hem Mercedes in de problemen brengen. Zowel extreme hitte alsook eventuele regen kunnen een overwinning voor Mercedes in gevaar brengen.

“Ik denk dat het weer een serieuze bedreiging kan vormen,” aldus Hamilton. “Er is ook sprake van eventuele regen tijdens de race.”

Hamilton heeft ook niet echt een idee hoe competitief de concurrentie is over de lange runs, al zal alles volgens hem afhangen van de weersomstandigheden.

“Ik heb nog niet naar de lange runs gekeken dus ik weet niet hoe de andere zijn over de lange runs. Het is ook niet het eenvoudigste circuit om in te halen.”

“Het zal echter afhangen van de temperatuur. Als het zoals op vrijdag is dan zorgt dat ervoor dat onze race moeilijk wordt en we meer pitstops zullen maken.”

“Indien het zoals zaterdag is, waarbij het tegen het einde warmer wordt, dan gaat het ook nog een serieuze uitdaging zijn,” besloot Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022