Hamilton: “Hopelijk is Ferrari echt zo snel”

Sebastian Vettel reed gisteren tijdens de tweede oefensessie de snelste tijd. Lewis Hamilton, die amper vier duizendsten trager was, hoopt dat Ferrari daadwerkelijk zo snel is dit weekend.

Het lijkt vreemd, Hamilton die hoopt dat Ferrari daadwerkelijk erg snel is in Mexico maar het is tegelijkertijd ook logisch. Hamilton moet in de wk-tussenstand nog steeds een achterstand van 26 punten goedmaken op teamgenoot Nico Rosberg.

Zelfs aan drie overwinningen tijdens de resterende races heeft Hamilton niet genoeg. Rosberg mag twee keer tweede eindigen en een keer derde en dan nog is hij wereldkampioen. Hamilton zou dan ook maar al te graag hebben dat Ferrari in Mexico daadwerkelijk een stuk sneller is. Vettel en Raikkonen kunnen zich zo eventueel tussen Hamilton en Rosberg wringen en zo mee de titelstrijd bepalen.

“Het zou opmerkelijk zijn indien ze hier net als Red Bull vooraan zouden meedoen,” aldus Hamilton. “Eerlijk gezegd focus ik me niet echt op de anderen. Ik ben dan ook niet verrast, ik focus me simpelweg op mijn ding. Het ziet er naar uit dat ze snel zijn. Ze zijn momenteel duidelijk niet zo snel als ons maar op zaterdag is dat misschien anders, wie weet.”

“Volgens mij kon ik nog iets sneller. Mijn beste ronde was de vijfde ofzo. Tegen dan zijn de banden redelijk oud, dus het kon beter. Het zal interessant zijn om te zien wat er op zaterdag gebeurt. Hopelijk kunnen ze zich in het titelgevecht mengen,” besluit Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022