Radeloze Hamilton: “Komaan jongens, vertel het mij”

Voor Lewis Hamilton volgde er na een teleurstellende kwalificatie een frustrerende race.

Na zijn crash tijdens de kwalificatie moest Hamilton de race in Baku van op de tiende plaats op de startgrid aanvatten. De Brit kon tijdens de beginfase van de race maar moeilijk plaatsen goedmaken en kreeg later in de race een probleem dat hij maar niet opgelost kreeg.

Hamilton vroeg over de boordradio hoe hij het probleem kon oplossen. Mercedes antwoordde echter dat ze hem dat niet mochten meedelen. Het leidde tot heel wat frustratie bij de Brit, die er zelfs even mee dreigde om alle knoppen op zijn stuurtje uit te proberen.

Tegen het einde van de race raakte het probleem opgelost, al was het voor Hamilton nog steeds een raadsel wat het probleem met zijn wagen had veroorzaakt.

“Ik weet niet wat het was maar met acht ronden te gaan loste het zichzelf op,” zei Hamilton na de race. “Voor zover ik het weet bevond ik me niet in de verkeerde ‘setting’, aangezien ik niets had veranderd.”

“Ik keek naar mijn scherm en probeerde te ontcijferen wat ik fout had gedaan. Ze stonden echter allemaal verkeerd. Het voelde alsof ik zonder ERS reed. Ik had geen boost of KERS en dat gedurende het grootste deel van de race.”

Hamilton zelf had er het raden naar wat er precies fout stond op zijn stuurtje.

“Ik kon het grootste deel van de race naar mijn stuurtje kijken en naar al die knoppen. Er zijn echter zo’n twintig posities en ik wist niet welke verkeerd stond. Er was dan ook niets dat ik kon doen.”

“Dit is wat het is, een vijfde plaats. Ik zal tijdens de volgende race proberen terugvechten,” besluit Hamilton.

Uiteindelijk zag Mercedes er zelf best wel de humor van in en plaatste het onderstaande tweet op twitter toen Hamilton zijn probleem opgelost geraakte.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}