Hamilton: “Ik heb enorm hard voor deze pole moeten werken”

Nadat Valtteri Bottas tot dusver dit weekend op het circuit van Mugello steeds de snelste was, slaagde Hamilton erin om toch de polepositie te veroveren.


“Het was dit weekend tot dusver enorm close,” vertelde Hamilton na afloop van de kwalificatie. “Dit is echt een uitdagend circuit en Valtteri was gisteren heel de dag en ook deze ochtend sneller dan mij, zelfs tijdens Q1 was hij dat.”

Hamilton probeerde om van vrijdag op zaterdag zijn rijlijnen op het circuit van Mugello te verbeteren zodat zijn rondetijden ook beter zouden worden. Dat heeft duidelijk bijgedragen tot het veroveren van de pole.

“Ik heb in de achtergrond enorm hard gewerkt om mijn rijlijnen en afstelling te verbeteren en ik slaagde er uiteindelijk in om het rondje te rijden dat ik nodig had.”

Tijdens de tweede snelle run leek Bottas nog Hamilton te kunnen bedreigen nadat Hamilton zijn tijd niet kon verbeteren maar Bottas werd gehinderd door Esteban Ocon die in zijn Renault spinde.

“Uiteindelijk wakkerde de wind wat aan en was het niet mogelijk om sneller te gaan. Het nodige was toen echter al gedaan,” blikt Hamilton terug op het slot van de kwalificatie.

“Het is echt te gek. Je rijdt erg snel door de bochten zes, zeven en acht en de g-krachten zijn enorm.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print