Hamilton: “Ik heb nog nooit opgegeven en dat ga ik ook nu niet doen”

Lewis Hamilton zal tot het bittere einde strijden voor de wereldtitel, opgeven staat volgens Hamilton niet in zijn woordenboek.

Tijdens de GP van de USA deed Hamilton wat van hem verwacht werd: winnen. Hamilton heeft desondanks een eventuele derde wereldtitel op rij echter niet zelf meer in de hand.

Zelfs wanneer hij de drie resterende races wint heeft Nico Rosberg immers voldoende aan twee tweede plaatsen en een derde plaats. Hamilton zal echter zijn uiterste best blijven doen in de hoop dat hij alsnog Rosberg verslaat in de strijd om de titel.

“Ik probeer een positieve mentale attitude te hanteren,” aldus de Brit. “Er vallen nog heel wat punten te verdienen en alles is nog mogelijk. Het moment waarop je opgeeft is het moment waarop je verliest. Ik heb in mijn leven nooit opgegeven en ik ben dat ook nu niet van plan.”

26 punten achterstand met nog drie races te gaan en dat tegenover je teamgenoot die in dezelfde wagen rijdt. Het lijkt een bijna onmogelijke opdracht om Rosberg tijdens de komende drie races nog in te halen.

De geschiedenis heeft echter bewezen dat veel mogelijk is. Een mooi voorbeeld is het seizoen 2007, waarin Kimi Raikkonen tegen al de verwachtingen in tijdens de laatste twee races het bijna onmogelijke verwezenlijkte en wereldkampioen werd.

“De geschiedenis heeft reeds bewezen dat er heel wat ups en downs zijn, de voorbije jaren waren er ook heel wat veranderingen. Als je naar het verleden kijkt dan zie je momenten waarop alles leek vast te liggen maar alles toch nog keerde. Dat is ook waarom ik mij blijf focussen en ieder weekend zo goed mogelijk mijn ding probeer te doen. Ik ben er echt van overtuigd dat ik het tij nog kan keren.”

“Ik kan niets meer veranderen aan wat tot dusver is gebeurd. Ik wil eind dit seizoen wel kunnen zeggen dat ik er alles aan heb gedaan om alsnog kampioen te worden,” besluit Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022