Hamilton: “Ik moest mijn motor sparen”

Lewis Hamilton moest in de openingsrace van het seizoen zijn motor sparen met het oog op het verdere verloop van het kampioenschap.


De viervoudige wereldkampioen vindt dat racen in een conservatieve setup om de motor te sparen helemaal tegen de natuur van de autosport ingaat maar hij begrijpt ook dat de weg naar de wereldtitel nog lang is.

Hamilton werd afgelopen weekend tweede nadat Sebastian Vettel een virtual safety car goed benutte om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Hamilton werd ook het slachtoffer van een slechte pitstop strategie maar hij laat ook weten dat hij de motor aan het sparen was voor de volgende races.

“Ik moest de motor sparen want hij was aan het warmlopen,” aldus Hamilton. “Deze motor moet zeven races meegaan en bij voorkeur nog wat meer. Dus ik zat aan de limiet en de motor werd te heet maar ik was aan het pushen. Ik dacht bij mezelf: ‘Ik blijf gewoon doorgaan,’ maar tegelijkertijd was ik ook bang om de motor te beschadigen. Daarna liet ik hem wat afkoelen en probeerde ik terug te komen en uiteindelijk kwam ik nog relatief kort bij Vettel.”

Dit seizoen zijn er nog maar drie power units per rijder beschikbaar, dat is een exemplaar minder dan vorig seizoen. De mogelijkheid bestaat dat dit jaar wel eens een race zal moeten worden opgeofferd om nadien sterker terug te komen, dat speelt ongetwijfeld in het achterhoofd van de rijders en teams.

“Ik was er nog kort bij maar ik blokkeerde rechtsvoor en miste de bocht,” gaat Hamilton verder. “Daarna probeerde ik nog terug te komen en de temperatuur ging weer naar het maximum. Ik dacht dat ik hem niet meer kon inhalen tijdens de resterende ronden, mijn banden werden immers ook steeds slechter, ik reed aan 110 procent en eigenlijk zette ik alles op het spel voor zeven punten. Ik kon het beter wat rustiger aan doen en de motor sparen voor de volgende races.”

“Dat gaat helemaal in tegen mijn ingesteldheid ten opzichte van het racen want ik wil tot aan de finish doorgaan. Ik ben in goede conditie, ik ben er klaar voor,” besluit Hamilton.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023