Hamilton: “Ik was aan het wachten om de lach van Vettel zijn gezicht te halen”

Lewis Hamilton veroverde met een verbluffend rondje de polepositie voor de GP van Australië, de eerste race van het nieuwe F1-seizoen. De Brit is naar eigen zeggen blij dat hij daarmee de lach van titelconcurrent Sebastian Vettel zijn gezicht kon halen.


Tijdens de eerste run in Q3 leken Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Max Verstappen nog erg aan elkaar gewaagd maar tijdens de tweede poging om de polepositie te veroveren verbaasde Hamilton vriend en vijand door een knaltijd te rijden.

Met 1:21.164 reed Hamilton niet alleen naar een nieuw baanrecord, de Brit hield ook zijn naaste belagers op meer dan een halve seconde afstand. Uiteraard werd er opnieuw gesuggereerd dat Hamilton tijdens zijn ultieme poging over een speciale power-modus van zijn Mercedes-motor beschikte, maar daar wou Hamilton niets van weten.

“Ik kan je verzekeren dat we geen ‘party modus’ hebben,” grapte Hamilton na afloop van de kwalificatie. “Ik bevind me altijd in een party modus!”

“Ik gebruik dezelfde instellingen vanaf het begin van Q2 tot het einde van Q3. Er waren geen extra knopjes of een andere modus die ik inschakelde.”

Sebastian Vettel vroeg vervolgens tijdens de persconferentie aan Hamilton wat hij dan voor zijn supersnelle rondje aan het doen was.

“Ik was aan het wachten om een goede ronde neer te zetten zodat ik die lach van jouw gezicht kon halen!” sneerde Hamilton als reactie naar de Duitser.

Het mag duidelijk zijn, de strijd om de wereldtitel wordt niet alleen op maar ook naast de baan gevoerd.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023