Hamilton: “In alle andere sporten knielt iedereen samen. Waarom in de F1 niet?”

Lewis Hamilton was tevreden over hoe het anti-racisme moment voorafgaand aan de GP van Groot-Brittannië werd aangepakt. De wereldkampioen had na Hongarije kritiek geuit omdat hij vreesde dat het moment naar de achtergrond dreigde te verdwijnen.


In Hongarije liep het anti-racisme moment een beetje in het honderd door een wijziging in het tijdsschema van het raceweekend en werd het haastig in de pitlane georganiseerd. Dat was niet naar de zin van de bezieler ervan, Lewis Hamilton, en hij spaarde zijn kritiek niet richting FIA en F1.

Na de race in Silverstone was Hamilton tevreden omdat het deze keer duidelijk vermeld stond op het schema en dat dit ook duidelijk gecommuniceerd werd door de FIA.

“Ik denk dat de Formule 1 een veel, veel betere job deed na veel discussies en veel gepraat vorige week over hoe we samen kunnen komen en het beter kunnen doen,” zei Hamilton na de race volgens ‘RaceFans.net’. “Je kon zien dat het een stuk professioneler was.”

Hamilton was tevreden over het feit dat de FIA ook duidelijk gecommuniceerd heeft naar de rijders toe over wat de mogelijkheden zijn om hun steun te betuigen, een mogelijkheid is het ondertussen veelbesproken knielen.

In andere sporten zoals voetbal en basketbal wordt het al meer gedaan en daar doet ook heel het team het. In de Formule 1 zijn er rijders die verkiezen het wel te doen maar er zijn er ook die het niet doen en Lewis Hamilton vraagt zich af waarom.

“Ik ga je niet vertellen wat mijn mening is over of iedereen het moet doen of niet. Maar als je kijkt naar alle andere sporten, kijk naar basketbal, voetbal, Spaanse teams, Italiaanse teams, teams over de hele wereld, het maakt niet uit welke nationaliteit ze hebben, ze doen het allemaal verenigd. Je hebt spelers uit Rusland, je hebt spelers uit Spanje.”

Een aantal rijders heeft wel te kennen gegeven dat ze het niet doen omdat ze niet weten hoe er zal op gereageerd worden in hun vaderland. Hamilton stelt dan weer dat er andere sporters met dezelfde nationaliteit zijn die het wel doen.

“Wanneer de reden om het misschien niet te doen is omdat je niet weet hoe er in je vaderland tegenaan gekeken wordt, hoef je alleen maar naar de andere sporten te kijken, want die doen het wel. Dus ik hoop dat we beetje bij beetje meer en meer samen en meer verenigd kunnen worden.”

De wereldkampioen was tevreden over de nieuwe ceremonie waarin ook videobeelden te zien waren van rijders die het hebben over het belang van gelijkheid. Hij gaf ook aan dat hij tevreden was dat iedereen het ‘END RACISM’-t shirt droeg maar hij zou wel willen vragen aan Kevin Magnussen waarom hij deze keer niet knielde terwijl hij dat de races voorheen wel deed.

“Ik ben echt trots op alle rijders die het ‘END RACISM’-t shirt dragen. Ik denk dat er vooruitgang is.”

“Ik weet niet waarom Magnussen niet geknield heeft, ik heb niet met hem gesproken. Maar beetje bij beetje denk ik dat we gewoon proberen om elkaar beter te begrijpen.”

“Het belangrijkste is dat de rijders respect voor elkaar blijven hebben denk ik, en dat doen we ook. Misschien moet er gewoon meer gepraat worden,” besloot Hamilton.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}