Hamilton: “In sommige bochten remmen we zelfs niet meer!”

Lewis Hamilton blikt tevreden terug op zijn eerste oefensessies tijdens het nieuwe F1-seizoen. De Brit reed twee keer de snelste tijd en is er nu definitief van overtuigd dat de Mercedes W09 een stuk sneller is dan zijn vorige wagen.


“We zijn vandaag meteen goed begonnen,” zei Hamilton na afloop van beide oefensessies op vrijdag. “We hebben alles kunnen doorlopen dat noodzakelijk was.”

“Tijdens de tweede oefensessie zat iedereen wat dichter bij elkaar maar dat is opwindend. Het zorgt ervoor dat de uitdaging voor mij groter is om alles uit de wagen te halen.”

Hamilton had naar eigen zeggen geen idee waar Mercedes en hijzelf zich in verhouding tot de concurrentie bevonden. Vandaag kwam daar tijdens de oefensessies een eerste voorzichtig antwoord op.

“Wanneer je naar het eerste raceweekend komt dan heb je echt geen idee hoe het zal zijn. Je weet niet hoe je je fysiek gaat voelen en je weet niet hoe de banden gaan reageren op het circuit.”

Volgens Hamilton is vandaag echter gebleken dat de nieuwe wagen duidelijk beter is dan de wagen van vorig jaar.

“De wagen is overduidelijk beter dan dat hij vorig jaar was. Hij voelt overal beter aan. De bochten 11 en 12 zijn ongelooflijk, we remmen zelfs niet in die bocht, dat is compleet gek!”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023