Hamilton is te spreken over nieuwe W06

Kersvers wereldkampioen Lewis Hamilton mocht deze week twee dagen testen met het nieuwe pareltje van Mercedes, de W06. De 30-jarige Brit heeft genoten van de twee dagen.
image
Mercedes heeft op het circuit van Jerez de la Frontera laten zien dat hun bolide, net als vorig seizoen, opnieuw erg betrouwbaar is. Het team legde het meeste aantal ronden af van alle teams.

Regerend wereldkampioen reed gisteren, tijdens de laatste testdag, 117 ronden. En hij had het gevoel dat het ‘relatief makkelijke’ ronden waren.

“Ik voel me enorm fit,” vertelt Lewis Hamilton. “Veel kan ik nog niet zeggen over de nieuwe wagen, maar de wagen is in ieder geval niet slechter als de vorige, wat een goed teken is. Het is fantastisch dat we veel ronden hebben kunnen rijden, wat erop wijst dat we opnieuw een betrouwbare wagen hebben. De tijden zijn nu nog niet belangrijk, maar het aantal ronden is dat wel.”

En op het vlak van ronden was Mercedes heer en meester. De afgelopen vier dagen wist Mercedes met de W06 Hybrid 516 ronden te rijden. Dat komt neer op zo’n 2300 kilometer.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner