Hamilton kijkt niet meer naar de titelstrijd

Lewis Hamilton incasseerde voor de tweede race op rij een nulscore. De Brit zal nu alles van race tot race bekijken zonder zich te focussen op de titel.
Even zag het er voor Hamilton goed uit toen hij de aanval kon inzetten op Webber en hem passeerde. Toen Webber de aanval van de Brit probeerde te counteren reed de Australiër echter tegen de achterband van de Brit aan en moest Hamilton opgeven.

Opnieuw geen punten dus voor Hamilton en zo zit de Brit voor de tweede race op rij in de hoek waar de klappen vallen. Daar waar Hamilton zijn uitgangspositie voor de titel na afloop van de GP van België uitstekend was, is de Brit nu op achtervolgen aangewezen en heeft hij een achterstand van twintig punten op wk-leider Mark Webber.

Hamilton is uiteraard erg teleurgesteld en dat is ook te merken aan zijn reactie. Zijn situatie in de wk-strijd is nochtans niet hopeloos, kijk maar naar wat Alonso presteerde de voorbije races. Toch focust de Brit zich niet meer op de titel en zal hij nu alles race per race bekijken.

“Er zijn nog vier races. Ik sta twintig punten achter Mark, wat een redelijke kloof is, maar het is niet onoverkomelijk. Ik zal moeten hopen op het beste,” zei Hamilton na afloop van de race.

“Ik ga nu niet speciaal aan het kampioenschap denken. Ik ga gewoon proberen om van de rest van het seizoen te genieten, wat er ook gebeurt. Ik zal echter blijven strijden tot het einde, dat is de enige manier van racen die ik ken.”

Over het incident met Mark Webber wist Hamilton niet echt veel te zeggen. De Brit weet niet echt wat er juist mis liep.

“Ik weet nog steeds niet wat er juist gebeurde tussen mij en Mark. Vanuit mijn standpunt zag ik dat hij een fout maakte en vast kwam te zitten achter één van de tragere wagens, daardoor geraakte ik in zijn slipstream. Ik ging langs de buitenkant richting de zevende bocht en hij bevond zich in mijn dode hoek,” doet Hamilton zijn relaas.

“Ik dacht dat ik voldoende voorbij hem was. Ik remde, stuurde in en probeerde voldoende ruimte voor hem te laten aan de binnenkant. Vervolgens werd ik geraakt, mijn band was stuk en dat was het dan. Maar dat is nu eenmaal autosport denk ik.”

image

image
a:1:{s:9:”file_name”;s:32:”1285346876_15F1Singapore1431.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021