“Hamilton krijgt geen boete van Mercedes”

Niki Lauda heeft laten weten dat Lewis Hamilton geen boete zal krijgen voor zijn uitspraken na afloop van de GP van Maleisië.

De Brit zag tijdens de race plots zijn Mercedes-motor vuur vatten waarna hij zijn wagen aan de kant moest zetten. Weg overwinning, weg 25 punten, weg een eventuele herovering van de leiding in de wk-tussenstand.

Je zou als rijder voor minder bijzonder ontgoocheld zijn en dat was Hamilton dan ook. De Brit deed een veelbesproken uitspraak waarbij hij zei dat “iets of iemand hem de wereldtitel niet gunt”. Daarmee leek Hamilton met een beschuldigende vinger richting Mercedes te wijzen. Nadien trachtte Hamilton zijn uitspraken enigszins te kaderen en te verduidelijk om zo de eventuele ‘schade’ te beperken.

Niki Lauda maakt zich alvast niet al te druk over de uitspraken van Hamilton. Een eventuele boete voor Hamilton omwille van uitspraken die onder meer het imago van Mercedes schade zou toegebracht hebben is echter niet aan de orde.

“Hij zal geen boete krijgen, dat kan ik je zeggen,” reageert Niki Lauda op de eerdere uitspraken van Lewis Hamilton. “Wanneer een rijder boos is … Ik ben in mijn racecarrière ook enkele keren enorm boos geweest en ik heb toen ook onzin verkondigd. Ik zeg niet dat hij onzin heeft gezegd, maar zo’n dingen gebeuren nu eenmaal, dat is emotie. Het volledig aanvaardbaar en er is niets mis mee, echt niet.”

Niki Lauda is ook tevreden dat Hamilton zijn uitspraak over dat “iets of iemand niet wil dat hij wereldkampioen wordt” nadien heeft verduidelijkt. Hamilton liet weten dat hij het niet specifiek over Mercedes had.

“Hij kan daarmee iedereen bedoeld hebben. Eerlijk gezegd kan je aan zijn woorden een brede interpretatie geven. Ik ben het daarmee eens. Wanneer ik zoveel pech ken en ik een uitleg zoek dan zou ik ook tegen mezelf zeggen dat ik misschien iets fout heb gedaan tegenover God, of dat Hij me niet meer graag heeft. Ofzoiets.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022