Hamilton: “Leidersplaats in titelstrijd vasthouden wordt moeilijk”

Lewis Hamilton mag door zijn overwinning in Azerbeidzjan dan wel aan de leiding van het kampioenschap zijn komen te staan, volgens de Brit wordt het moeilijk om die leidersplaats de komende races te behouden.


“Het kampioenschap leiden is geweldig maar als we blijven presteren zoals we tot dusver hebben gedaan dan zal ik nog heel wat races geluk moeten kennen om aan de leiding te blijven,” aldus Hamilton tegenover het Spaanse ‘Marca’.

“Zoiets kan je niet gedurende 17 races verwachten.”

De nieuwe Mercedes F1 bolide presteert niet zoals de wagens van de voorbije jaren. Waar de wagen van vorig jaar een ‘diva’ genoemd werd omdat die om sommige circuits plots een heel stuk minder presteerde, is de wagen van dit jaar gewoonweg niet goed genoeg om net als de voorbije jaren een stuk beter te zijn dan de concurrentie. Volgens Hamilton ligt het grootste probleem bij de huidige wagen bij de banden.

“De wagen beschikt over de snelheid maar we slagen er niet in om ze eruit te krijgen. We hebben nood aan performance en ik moet mijn ritme zien te vinden maar ze zijn niet in perfecte harmonie.”

Hamilton meent dan ook dat Ferrari momenteel sneller is dan Mercedes.

“De pure snelheid van Ferrari is veel beter dan de onze. We hebben zelf zeker en vast geen slechte wagen, we moeten het gewoon makkelijker maken om ermee te rijden. De wagen voelde zeer goed aan in Australië maar sindsdien heeft hij hij niet echt goed gewerkt en ik weet niet echt waardoor het komt,” besloot Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023