Hamilton: “McLaren moet Button houden”

Lewis Hamilton heeft zijn voormalig team, McLaren, aangeraden om zijn ex-teamgenoot en landgenoot Jenson Button te behouden als rijder bij McLaren.
image
Lewis Hamilton en Jenson Button waren drie seizoenen, namelijk van 2010 tot en met 2012, teamgenoten bij het team uit Woking. In 2013 ging Hamilton naar Mercedes. Sindsdien heeft McLaren geen enkele race meer gewonnen.

Hamilton denkt wel dat Button nog altijd even goed is: “Jenson is voor mij nog altijd één van de beste rijders op de grid. Hij kan wel nog een tijdje mee en kan zeker nog races winnen,” aldus Hamilton die zijn ex-teamgenoot steunt.

Verder denkt Hamilton dat de mindere prestaties bij McLaren zeker niet de schuld is van Button: “McLaren heeft niet meteen nood aan een betere rijder, maar wel aan een betere wagen.” Hamilton herhaalt immers nogmaals dat er niet veel rijders beter zijn dan Button. Maar misschien is Fernando Alonso toch wel beter?

Hamilton denkt ook even als teambaas en zijn keuze is meteen genomen: “Mocht ik een teambaas zijn, dan kies ik meteen voor Button. Jenson zou ik in mijn team moeten hebben. Hij is echt een aanwinst.” Hamilton snapt dan ook niet dat McLaren Button zo lang aan het lijntje houdt. ‘Jenson is naast een goede rijder ook een goede kerel, dus ik snap niet waarom McLaren Button zo lang laat wachten.”

Opvallend is dat Jenson Button, over de drie jaar dat Hamilton en Button teamgenoten waren, in totaal meer punten heeft gescoord in die drie jaar dan Hamilton.

Volgens BBC zou Button er niet op moeten rekenen dat hij volgend jaar bij McLaren rijdt. De BBC heeft via enkele bronnen te weten gekomen dat McLaren verder gaat met Buttons teamgenoot Kevin Magnussen. Daarnaast zou McLaren, op enkele details na, ook rond zijn met Fernando Alonso.

Volgens de BBC zal het pleidooi van Hamilton Button dus niet verder kunnen helpen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}