Hamilton: “Mercedes F1-bolide ‘plafonneerde’ tijdens kwalificatie”

Lewis Hamilton kwam tijdens de kwalificatie nooit echt in aanmerking voor de polepositie. De Brit had het gevoel dat zijn Mercedes F1-bolide ‘plafonneerde’.


“Het was een moeilijke kwalificatie voor mij,” blikte Hamilton terug op zijn kwalificatie voor de GP van Hongarije. “De oefensessies verliepen goed, we wisten dat Red Bull snel was, dat zijn ze altijd hier.”

“Eenmaal we in de kwalificatie kwamen was de wagen niet meer hetzelfde als in de derde oefensessie. Ik ondervond vanaf het begin problemen en ik leek te ‘plafonneren’. Het werd niet beter.”

Hamilton moest tijdens de kwalificatie tevreden zijn met de derde tijd, op twee tienden van polesitter Max Verstappen. Hij is echter tevreden dat hij zich in een positie bevindt van waaruit hij kan strijden voor de overwinning.

“We bevinden ons echter nog steeds in een positie waarin we kunnen strijden. Hopelijk is onze snelheid tijdens de race beter dan tijdens de kwalificatie,” aldus Hamilton.

“Van zodra we in de kwalificatie kwamen had ik het niet echt meer in de hand. We bevinden ons echter in een goede positie om te strijden voor de overwinning en we zullen dan ook erg hard vechten.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}