Hamilton: “Mercedes moet profiteren wanneer Ferrari steken laat vallen”

Lewis Hamilton was uiteraard zeer tevreden met zijn overwinning op de Hungaroring. Volgens de Brit is het cruciaal voor Mercedes om te profiteren wanneer Ferrari steken laat vallen.

“We weten dat Ferrari dit jaar de bovenhand heeft op het vlak van snelheid, maar ook de strategie moet goed zitten om het kampioenschap te winnen. Het draait niet alleen puur om de snelheid maar ook om hoe je met al de dingen omgaat,” zei Hamilton na het winnen van de Hongaarse GP. “Over het algemeen hebben wij het tot dusver iets beter gedaan.”

“We hebben nog performance die ons naar voor moet brengen. We moeten alle kansen benutten wanneer Ferrari ook maar de minste steek laat vallen.”

Volgens Hamilton was het managen van zijn banden en een voldoende grote kloof voor de pitstops bewerkstelligen de sleutel tot de overwinning.

“In het begin van de race deed ik het rustig aan met de banden, ik slaagde erin om een kloof van acht seconden uit te bouwen met Valtteri,” aldus Hamilton. “We waren even snel als Bottas toen hij zijn pitstop had gemaakt. We hadden dat niet verwacht want meestal is er een kantelpunt.”

“Dat heeft de race beslist. Wat het kampioenschap betreft weet ik niet of we vorig jaar rond dit tijdstip aan de leiding stonden. Ik heb wel het gevoel dat we toen iets sterker waren dan nu.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen