Hamilton: “Mercedes verliest bijna een seconde op de rechte stukken”

Volgens Lewis Hamilton verliest Mercedes op de rechte stukken zo’n acht tienden tegenover Ferrari en heeft het dan ook nog veel werk te verrichten om op zaterdag competitiever voor de dag te komen.


Tijdens de eerste oefensessie moest Valtteri Bottas in zijn Mercedes bijna acht tienden van een seconde toegeven op Charles Leclerc, tijdens de tweede oefensessie was Lewis Hamilton de beste van de Mercedes-rijders en moest de Brit zo’n acht tienden toegeven op Max Verstappen.

Het mag duidelijk zijn, Mercedes lijkt niet in haar element te zijn en is op achtervolgen aangewezen. Van vrijdag op zaterdag kan er echter nog veel gebeuren en ook het weer speelt dit weekend waarschijnlijk een belangrijke rol.

“Het was vandaag een dag waarin we veel probeerden te leren en ontdekken. Het begon niet al te slecht maar vervolgens boekten we niet zoveel vooruitgang als de anderen. Tegenover Ferrari verliezen we op de rechte stukken zo’n acht tienden van een seconde,” aldus Hamilton.

“We hebben ons verbeterd maar we verbeteren ons niet zo snel als hen. We proberen dan ook uit te vinden hoe we onze wagen verder kunnen verbeteren maar dat is geen eenvoudige opdracht.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022