Hamilton: “Mijn hart klopte achterin mijn keel toen ik moest dubbelen”

Een redelijk eenvoudige overwinning was het in Singapore voor Lewis Hamilton, al beleefde hij wel enkele hachelijke momenten toen hij wagens op een ronde moest zetten.


“Ik denk dat ik wat pech kende met het verkeer. Die gasten reden plots overal rond en het was moeilijk om te volgen,” vertelde Hamilton na afloop van de race. “Ik denk dat Max wat geluk kende op het vlak van waar op het circuit hij die rijders moest passeren. Ze lieten mij gewoon niet voorbij, het was echt close.”

“Mijn hart klopte echt gedurende een minuut in mijn keel maar eenmaal ik hen had ingehaald kon ik het gaspedaal opnieuw induwen en wegrijden.”

Uiteindelijk slaagde Hamilton erin om onder de druk van Verstappen van uit te komen, al was er wel een momentje waarop Romain Grosjean blauwe vlaggen negeerde. De Fransman kreeg daarvoor een tijdstraf en na afloop van de race ging FIA-racedirecteur Charlie Whiting hem persoonlijk bij Lewis Hamilton verontschuldigen voor hoe alles verlopen was.

“Met al dat verkeer was het slim om geen risico’s te nemen. Er zijn heel wat verschillende rijders die je nadert en die een verschillende mentaliteit hebben. Wanneer je dichterbij komt verlies je ook grip en begin je meer te glijden, waardoor je sneller fouten begint te maken.”

“Wanneer je het geluk hebt dat je ze op het juiste moment bijhaalt dan laten ze je voorbij en verlies je geen tijd maar iedere keer wanneer ik een wagen naderde was dat op een slecht moment en reed ik minstens een halve ronde achter hen.”

Hamilton kende vooral een schrikmoment toen hij onder andere Sergey Sirotkin voor zich zag strijden en plots geblokkeerd werd.

“We hadden dat moment waarop ze mij niet wilden laten passeren en aan het strijden waren. Zelfs in bocht nummer tien bleef Sirotkin voluit gaan. Ik moest hem dan ook inhalen en wist niet of hij ging insturen of niet.”

“Max reed vlak achter mij dus ik moest defensief rijden. Ik dacht bij mezelf ‘Gast, jij gaat me niet passeren’.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen