Hamilton na dramatische kwalificatie: “Ik wou niet opgeven, ik wou blijven pushen”

De kwalificatie voor de GP van Duitsland draaide voor Hamilton uit op een groot drama. De Brit moest plots zijn wagen aan de kant parkeren door een technisch probleem, al probeerde Hamilton tegen alle instructies in tegen beter weten in alsnog de pitlane te halen.


“Het was zeker en vast zwaar om te incasseren maar zo’n dingen gebeuren nu eenmaal,” zei een teleurgestelde Hamilton na afloop van de kwalificatie. “Het enige wat je kan doen is je gedachten op een rij zetten en je klaarmaken om de dag nadien terug te vechten. Ik zal alles geven tijdens de race en zien hoe ver ik geraak maar het zal niet zijn zoals in Silverstone.”

“Ik ben er zeker van dat ik tot een bepaald punt zal geraken maar geen idee tot waar.”

Net als Mercedes ontkent ook Hamilton dat het probleem met zijn wagen toe te schrijven was aan het feit dat hij in de eerste bocht te hard over de kerbstones reed.

“Je rijdt iedere ronde op dezelfde manier over de kerbstones. Net voor de kerb denk ik dat de besturing het begaf dus ik denk dat dat het probleem was.”

Hamilton probeerde uiteindelijk alsnog zijn wagen tot in de pits te krijgen, ondanks dat het team hem de opdracht gaf om zijn Mercedes aan de kant te zetten en zo een eventueel motorprobleem te vermijden.

“Ik zag dat er olie lekte en ik wist dat ik moest stoppen en mijn wagen ergens aan de kant moest laten duwen. Ik wou echter niet op te geven, ik wou blijven pushen,” besloot de Brit.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen