Hamilton na veroveren pole: “Ik geniet van dit soort dagen”

Na een erg moeilijke vrijdag was het vandaag genieten in de regen voor Lewis Hamilton, die met grote overmacht de polepositie veroverde.


“Dit was een tricky dag en het was voor iedereen ongelooflijk moeilijk vandaag,” vertelde Hamilton tijdens de interviews na afloop van de kwalificatie. “Ik hou echter van dit soort dagen.”

“Heel vaak zie je niet eens waar je aan het rijden bent en kende tijdens mijn voorlaatste ronde een serieus ‘momentje’, ik had serieus last van aquaplaning. Ik voelde mijn hart in mijn keel kloppen maar slaagde erin om de ronde nadien mijn tijd te verbeteren.”

Na een frustrerende en teleurstellende dag gisteren had Hamilton vandaag tijdens de kwalificatie een veel beter gevoel, iets wat uiteindelijk in de polepositie resulteerde.

“Gisteren was een moeilijke dag,” gaf Hamilton toe. “Ik kende een goede start tijdens de eerste oefensessie en vervolgens kende ik een serieus probleem tijdens de tweede oefensessie.”

“De voorbije nacht ontdekten we echter waar het probleem zat en het was niets al te ernstig. Vandaag zou het onder droge omstandigheden veel beter gegaan zijn.”

Hamilton houdt echter ook van rijden in de regen, de zesvoudig kampioen geldt trouwens als één van de beste regenrijders.

“Ik ben altijd dankbaar voor regendagen zoals vandaag,” aldus Hamilton. “Ik heb echter gehoord dat het morgen veel zonniger zal zijn. We zijn echter op beide omstandigheden goed voorbereid.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print