Hamilton na vijfde tijd: “Niet duidelijk hoe we het gebrek aan snelheid moeten oplossen”

Lewis Hamilton moest tijdens de eerste en tweede oefensessie tevreden zijn met de derde en vijfde tijd. De Brit vraagt zich naar eigen zeggen af hoe het nu verder moet om de wagen sneller te maken.

Tijdens de tweede oefensessie was Hamilton meer dan drie tienden trager dan Daniel Ricciardo. Niet dramatisch, zeker wanneer je weet dat Hamilton zijn besttijd op de tragere zachte bandencompound reed. Toch vraagt Hamilton zich af wat Mercedes met de afstelling van zijn wagen moet doen om het verschil met de besttijd van vandaag weg te werken.

“De tweede oefensessie begon goed maar werd vervolgens enigszins verwarrend,” blikt Hamilton terug. “Het is erg onduidelijk momenteel op welk vlak we de wagen moeten veranderen. We moeten nog heel wat analysewerk doen en ik hoop dat de wagen morgen beter zal aanvoelen wanneer ik op de baan ga.”

Hamilton veroverde tijdens drie van de voorbije vier races de polepositie en de Brit heeft een sterke reputatie op de Hungaroring. Volgens Hamilton zal de strijd om de polepositie morgen echter bijzonder spannend worden.

“In het verleden was dit een circuit dat ons erg goed lag, het is één van mijn beste circuits maar dit was zeker en vast één van mijn moeilijkere vrijdagen die ik me hier kan herinneren. Ik weet niet of het kwam door de omstandigheden met veel wind, maar ik denk dat we morgen zullen zien hoe close het tussen de teams van de top drie zal worden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print