Hamilton: “Niet teleurgesteld als ik nooit voor Ferrari zal rijden”

Lewis Hamilton laat weten dat hij niet teleurgesteld zal zijn als hij nooit voor Ferrari zal racen en dat hij er vrede mee zou nemen om er bij Mercedes een einde aan te breien.


Het zogenaamde ‘silly season’ draait weer op volle toeren. De laatste jaren werd Lewis Hamilton al eens aan Ferrari gelinkt en dat is dit jaar niet anders.

Het feit dat Mercedes-teambaas Toto Wolff een tijdje geleden al liet weten dat ze er bij het legendarische merk met de ster ook serieus rekening mee houden dat het op een dag kan gebeuren voedt uiteraard de geruchtenmolen.

Hamilton zelf acht de kans echter erg klein dat hij ooit de overstap naar de Scuderia zal maken.

“Ik ben niet zeker of het verleidelijk is om naar Ferrari te gaan,” aldus Hamilton in Monza. “Het zal er meer van afhangen of het in de plannen past.”

“Juist stelde iemand me de vraag of ik teleurgesteld zou zijn als ik nooit voor Ferrari zou geracet hebben. Eerlijk gezegd, eens je lid bent van Mercedes ben je een lid van een familie voor het leven. Gesteld dat je er zou blijven natuurlijk.”

“Als je kijkt naar Stirling Moss of Fangio, ze worden nu nog steeds geëerd door de familie. Je maakt deel uit van hun geschiedenis en zij zorgen je hele leven voor je.”

“Dat is belangrijk voor me. Trouw vind ik een heel belangrijk onderdeel. Maar als er ooit een moment in mijn leven komt dat ik dingen wil veranderen, zou het wel een optie kunnen zijn. Ik weet niet of dit het moment is.”

Door de dominantie van Mercedes en Hamilton de laatste jaren is het niet verrassend dat de Brit niet heel graag gezien is in Italië maar de vijfvoudige wereldkampioen heeft in de loop der jaren toch ondervonden dat hij ook in Italië een trouwe schare fans heeft.

“Ik ben erg tevreden dat ik goede fanbase in Italië heb,” gaat Hamilton verder.

“Ik denk ook dat ze groter geworden is de laatste jaren, het vergt wat tijd om de perceptie van de mensen bij te stellen.”

“Als je hier komt en je naar de top van het podium klimt zie je dat ongeveer negentig procent Ferrari-fan is. Ik ben hier al een paar keer naartoe gekomen en heb hun weekend een beetje verpest doordat er een Mercedes op het hoogste schavot stond.”

“Maar ik apprecieer en respecteer hen enorm en als ik nu naar hier kom zijn er veel Ferrari-fans die vragen of ik niet bij Ferrari wil gaan rijden, dat is best wel cool.”

“Ik krijg ook veel berichtjes van Ferrari-fans die me laten weten dat ze me respecteren. Het is traag gegroeid, beetje bij beetje. Het zal natuurlijk nooit hetzelfde zijn zoals ik bij Ferrari zou rijden maar het komt, beetje bij beetje,” besluit Hamilton.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022