Hamilton niet teleurgesteld ondanks tweede plaats

Lewis Hamilton is erg tevreden met zijn plaats op de eerste startrij. De Brit is dan ook hoegenaamd niet ontevreden over die stek en van teleurstelling over het missen van de pole is ook geen sprake.
McLaren en vooral Hamilton waren de naaste belager van Vettel in Australië. Over het algemeen werd verwacht dat deze situatie ook in Maleisië het geval zou zijn. Wat de meesten echter wel verwacht hadden is dat Red Bull dankzij KERS met enig gemak de pole zou kunnen veroveren in Maleisië. Dat bleek echter niet zo eenvoudig te zijn als aanvankelijk gedacht.

Tijdens de kwalificatie zag het er immers lange tijd naar uit dat McLaren de pole zou veroveren maar uiteindelijk was Sebastian Vettel toch een fractie sneller dan de Brit. Van teleurstelling is bij Hamilton echter geen sprake.

“Ik denk dat we niet teleurgesteld kunnen zijn,” begint Hamilton zijn relaas. “Vergeleken met Australië hebben we fantastisch werk verricht om hier zo dicht bij Red Bull te zitten.”

“Ik ben erg tevreden over de nieuwe onderdelen die we hier gebruiken. Ik zou uiteraard erg graag op de pole gestaan hebben, maar de jongens van Red Bull hebben nog een erg minieme voorsprong op ons.”

Er rest McLaren dus nog een klein verschil met Red Bull te dichten, maar wie weet is morgen alles wel al mogelijk tijdens de race?

“We hebben hier nog een erg klein verschil dat we moeten wegwerken. Mijn ronde was niet perfect dus dat kan ik nog verbeteren.”

“We hadden verwacht dat ze tijdens Q3 iets sneller zouden zijn, aangezien ze dan nog steeds iets uit hun hoed toveren waardoor ze nog net iets sneller gaan. Dat doen ze steeds in Q3. Tijdens mijn snelle ronde verloor ik nog wat tijd in een bocht dus ik kan niet echt teleurgesteld zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print