Hamilton: “Ommekeer in het kampioenschap is te gek voor woorden”

Lewis Hamilton vindt de ommekeer die hij in het kampioenschap heeft weten te verwezenlijken gek. De Brit gaat er ondanks zijn voorsprong echter niet van uit dat hij nu onderweg is naar een nieuwe titel.

Hamilton keek na enkele races in het kampioenschap tegen een achterstand van 43 punten op teamgenoot Nico Rosberg aan. De Brit slaagde er echter in om die achterstand om te buigen naar een voorsprong van 19 punten.

Hij won dan ook zes van de voorbije zeven een races. Een opmerkelijk resultaat en ook Hamilton zelf vindt die ommekeer in het kampioenschap best gek. De ommekeer werd ingezet na de aanrijding tussen Hamilton en Rosberg tijdens de GP van Spanje.

“Het is redelijk gek, het is allemaal zo snel gegaan. Het lijkt alsof we enkele weken geleden nog in Barcelona waren en ik tegen een achterstand van 43 punten aankeek en dacht dat die naar 50 punten zou oplopen. Dat ik het moeilijk vond om een oplossing te vinden.”

“Ik zag geen licht aan het einde van de tunnel. Mijn ingenieurs, mijn mecaniciens, ze bleven echter allemaal supergefocust. Dat heeft me in staat gesteld om net als hen niet op te geven, ze hebben mij geïnspireerd.”

Hamilton blijft echter voorzichtig want tijdens het begin van het seizoen ondervond hij meermaals een motorprobleem. Die motorproblemen kunnen hem tijdens de rest van het seizoen nog zuur opbreken. Hamilton zit immers reeds aan zijn vijfde motor en iedere extra motor zal een gridpenalty van tien plaatsen opleveren.

“Ik weet niet in welke mate we de schade kunnen beperken, ik weet niet hoe ver ik zal geraken. Er zijn allerlei aspecten die daarbij een rol kunnen spelen. Nico zal een zondagse rit kunnen maken terwijl ik me door het veld zal moeten strijden,” blikt Hamilton vooruit naar de races die nog moeten komen.

“Red Bull is ondertussen ook een stuk sneller geworden waardoor het moeilijk zal worden om hen in te halen. Het wordt misschien zelfs moeilijk om in de top vijf te geraken. Ik heb dan ook nog niet het gevoel dat ik een mooie comfortabele voorsprong heb. Ik sta nog steeds geen overwinning in punten voor. Ik hoop dat ik dat nog kan bereiken, dan zal ik me iets comfortabeler voelen,” besluit Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}