Hamilton: “Ongelooflijk dat we hier winnen, het lijkt zo lang geleden”

Lewis Hamilton was na afloop van de GP van Rusland ongelooflijk blij. De laatste keer dat de Brit wist te zegevieren was voor de zomerpauze.


“Het is ongelooflijk om vandaag dit resultaat te behalen,” zei Hamilton na afloop van de race. “Het voelt alsof het erg lang geleden is dat ik nog eens won, zeker met de zomerpauze erbij, tegelijkertijd voelt het als een eerste overwinning aan.”

“Deze overwinning vandaag is echt toe te schrijven aan het team. We hebben allemaal ons aandeel erin en ik denk dat we vandaag onze beste prestatie neergezet hebben.”

Bij de start moest Hamilton zijn meerdere erkennen in beide Ferrari’s. Vervolgens was het volgens Hamilton vooral proberen aanklampen bij beide Ferrari’s.

“Het was dit weekend ongelooflijk moeilijk om hen bij te houden. Het was zo enorm moeilijk om hen niet te ver te laten uitlopen. Om hen te splitten tijdens de kwalificatie was al enorm mooi.”

“Tijdens de race waren ze van een compleet ander niveau. Ze waren echt weg. Vervolgens hadden ze een ongelooflijke snelheid en ondervond ik enorm veel problemen om hen bij te houden.”

Hamilton behaalde door zijn snelste ronde tijdens de race 26 punten en doet daarmee een uitstekende zaak in de wk-tussenstand. Toch gaat Hamilton er nog steeds niet van uit dat de titel binnen is.

“Ik zeg het ieder seizoen. Ik denk eerlijk gezegd nog niet aan het kampioenschap. Ik bekijk het race per race, stap voor stap.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022