Hamilton over grid girls in Monaco: “Een vrouw is het mooiste wat er bestaat”

De grid girls zijn verdwenen van de start grid in de Formule 1, maar dat was buiten de organisatoren van de GP van Monaco gerekend, die liet enkele weken geleden al verstaan dat er in Monaco grid girls zouden zijn.


Een tot de verbeelding sprekende GP van Monaco, daar horen ook grid girls bij, zo meenden de organisatoren en daarom trokken ze zich maar weinig aan van Liberty Media dat de grid girls verving door zogenaamde ‘grid kids’.

Nadat er ooit in Monaco werd geëxperimenteerd met ‘grid boys’ vaart nu ook dit jaar Monaco haar eigen koers en kiest het ervoor om de grid kids en grid girls samen te laten opdraven doorheen het raceweekend in Monaco. Zo moet er dus toch dat extra tikkeltje glitter and glamour in Monaco zijn.

Van Lewis Hamilton is geweten dat hij graag een grid girl voor zijn wagen ziet staan. De Brit reageert dan ook enthousiast op de terugkeer van de grid girls.

“Ik denk dat vrouwen het mooiste zijn wat er bestaat in de wereld,” antwoordde Hamilton toen hem gevraagd werd naar het onderwerp ‘grid girls’. “Er zijn races geweest waarbij er gasten voor ons stonden, soms was er een mix … in het verleden.”

“Ik denk dat Monaco een zeer elegante grand prix is. Ik weet niet hoe vrouwen zich erbij voelen, ik heb nooit met hen gesproken over hoe ze zich bij de situatie voelen.”

“Ik kan er niet veel commentaar over geven, ik heb er geen specifiek gevoel over. Wanneer we op de grid rijden en er staat een mooie vrouw op de grid, dat is de GP van Monaco, dat is bijzonder mooi.”

“Ik vind echter niet dat we ooit iets moeten steunen waarbij vrouwen zich ongemakkelijk voelen. Indien ze zich oncomfortabel voelen dan moeten we het niet doen. Indien ze zich er goed bij voelen, waarom dan niet …”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023