Hamilton reed dan toch niet met MP4-4

Enkele weken geleden wisten we jullie te vertellen dat wereldkampioen Lewis Hamilton met een zeer bijzondere wagen van McLaren mocht rijden. De MP4-4 werd ooit bestuurd door wijlen Ayrton Senna maar Lewis Hamilton zag zijn kans passeren.

De MP4-4 wist ooit 15 races van de 16 te winnen maar tijdens het zogenaamde Goodwood Festival of Speed weigerde hij ditmaal dienst te doen. Hamilton kon zelfs niet vertrekken met de wagen. De MP4-4 werd in 1988 nog voorzien van een krachtbron van Honda maar had tijdens het festival problemen met de versnellingsbak.

Geen rit met de MP4-4 voor Lewis Hamilton dus en daar is hij niet bepaald gelukkig mee. Hamilton wilde vooral de supporters laten zien dat ook hij erg snel kan zijn in deze wagen, die eigenlijk een collectors item is.

“Ik had heel graag in de MP4-4 gereden maar door een probleem met de versnellingsbak konden we er geen gebruik van maken. Ik vind het niet enkel jammer voor mezelf maar ook voor al de supporters die aanwezig waren. We hebben de wagen op voorhand in orde gebracht en heel veel moeite gedaan, dus het is erg jammer. Ik had de mensen graag laten zien wat ik zou kunnen in deze wagen. Ik keek echt uit naar deze rit want het is een oude wagen. Bruno Senna heeft wel kunnen rijden maar tijdens zijn vierde run was de wagen al stuk”, zo vertelde Lewis Hamilton.

Voor Bruno Senna zal het dan weer wel een belangrijke rit geweest zijn want hij is de neef van Ayrton Senna. Bruno Senna zal zonder twijfel om een zitje strijden voor 2010 want dan zijn er maar liefst zes extra zitjes. De kans is dan ook erg groot dat de naam Senna in 2010 weer op de F1-schermen kan pronken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}