Hamilton: “Remproblemen tijdens kwalificatie”

Lewis Hamilton ondervond remproblemen en moest tijdens de kwalificatie tevreden zijn met de tweede tijd.

Heel het weekend was Hamilton al de snelste geweest. Zowel tijdens de eerste, tweede als derde oefensessie reed hij de snelste tijd, maar tijdens de kwalificatie was het teamgenoot Nico Rosberg die de polepositie kon claimen.

Hamilton ondervond remproblemen tijdens zijn kwalificatie, waardoor hij genoegen moest nemen met de tweede tijd en dus ook de tweede plaats op de startgrid.

“Ik ondervond problemen tijdens het remmen. Wanneer je naar de temperatuur van mijn remmen kijkt dan zie je dat de linker voorrem steeds zo’n honderd graden kouder was dan mijn rechterrem. Dat bleef zo steeds verspringen,” zei Hamilton na afloop van de kwalificatie. “Wat ik ook probeerde, er was niets dat het veranderde. Ik probeerde sneller te remmen om mijn linkerrem te sparen, maar de rem bleef blokkeren. Ik verloor er enige tijd door, maar zelfs zonder dat probleem denk ik dat Nico waarschijnlijk sneller zou geweest zijn.”

De race belooft dan ook voor Hamilton een grote uitdaging te worden. De Brit ondervindt mogelijk ook morgen nog problemen met zijn remmen. Bovendien moet Hamilton de race aanvatten op een setje banden waarmee hij zich verremde.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}