Hamilton: “Ricciardo krijgt niet het loon dat hij verdient”

Volgens Lewis Hamilton heeft Daniel Ricciardo niet zoveel mogelijkheden voor het seizoen 2019 als dat hij denkt. Hamilton vindt bovendien dat de Australiër te weinig verdient bij Red Bull.


Dat Red Bull Racing de voorbije jaren diep in de geldbuidel heeft getast omdat het Max Verstappen langer aan zich wou binden is een publiek geheim. De Nederlander laat dit seizoen echter wat steekjes vallen, dit terwijl teamgenoot Daniel Ricciardo op veel regelmatigere basis weet te presteren.

Ricciardo wist dit seizoen al twee races te winnen, behaalde al twee keer zoveel punten als Verstappen, en hij staat derde in het kampioenschap. Het doet Lewis Hamilton besluiten dat Ricciardo bij Red Bull geen loon naar werken krijgt.

“Van wat ik hoor heeft hij een teamgenoot die veel meer geld verdient dan hem. Toch is Ricciardo veel constanter op het vlak van prestaties en het heel houden van zijn wagen,” aldus Hamilton. “Het is belangrijk dat je binnen een team wordt gewaardeerd op basis van wat je waard bent.”

Ricciardo lijkt dit jaar de spil te worden waarrond het ‘silly season’ zal draaien. Er zijn speculaties dat Ricciardo eventueel naar Ferrari zou kunnen gaan, ook Mercedes wordt genoemd, al lijkt gewoon bij Red Bull blijven volgens Hamilton voor Ricciardo ook een goede optie.

“Momenteel is hij waarschijnlijk de ‘hoofdrijder’ binnen het team dus het is zeker en vast geen slechte plaats om te zijn.”

“Op een bepaald moment zal Red Bull over een motor beschikken die zich nog dichter bij ons bevindt. Hij moet gewoonweg rustig blijven en doen waarmee hij momenteel bezig is.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen