Hamilton richtte zijn kritiek niet naar zijn F1-collega´s

Lewis Hamilton is de laatste tijd erg actief op de sociale media in het hele Black Lives Matter-gebeuren en daarbij leek hij zich aanvankelijk ook rechtstreeks te richten naar zijn collega´s.


De zesvoudige wereldkampioen wond er geen doekjes om in een post op Instagram. Hij schreef dat het erg stil bleef uit de hoek van de Formule 1 en verweet al dan niet zijn collega´s van hetzelfde te doen.

“Ik zie degenen die zwijgen, sommigen behoren tot de grootste sterren, maar jullie blijven stil te midden van onrecht,” luidde het ondermeer.

In een sponsorboodschap van Daimler laat Hamilton nu optekenen dat zijn boodschap niet specifiek naar zijn collega-rijders gericht was maar wel naar de hele branche toe.

“Uiteindelijk vatten mensen het op alsof ik het op de andere rijders had gemunt, maar dat was echt niet zo. Het was bedoeld voor de hele gemeenschap. Het is iets waar ik me al heel lang bewust van ben en waar eigenlijk nooit iets aan gedaan is.”

Maar zijn post op Instagram is alvast niet in dovemansoren gevallen want zijn team staat als één man achter hem. Mercedes liet al weten dat ze haar rijder ten volle steunt en in Oostenrijk zullen de ‘Silberpfeile’ in het zwart gehuld zijn en zullen ze de slogan ‘End Racism’ dragen.

Ook bij bepaalde andere rijders heeft zijn tirade wat losgemaakt want zo heeft McLaren-rijder Lando Norris al luiten uitschijnen dat alle rijders zondag misschien gaan ‘knielen’ uit protest.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner