Hamilton excuseert zich bij Verstappen voor ‘eikel-uitspraak’

Lewis Hamilton heeft zich in China bij Max Verstappen geëxcuseerd voor zijn eikel-uitspraak.


Tijdens de GP van Bahrein reden Verstappen en Hamilton tegen elkaar. Verstappen moest daarna opgeven omdat zijn F1-bolide te ernstig beschadigd was, Hamilton kon wel nog verder rijden. De Britse F1-kampioen was echter niet te spreken over het contact met Verstappen.

Toen Hamilton afgelopen zondag na afloop van de race in de wachtruimte op de podiumceremonie stond te wachten kreeg hij plots de beelden van de aanrijding op tv te zien. Hamilton noemde Verstappen vervolgens live op tv een ‘dickhead’, ofwel ‘een eikel’. Hamilton realiseerde zich bovendien niet dat zijn uitspraak live op tv werd uitgezonden.

Er was veel te doen rondom de uitspraak van Hamilton en de Brit heeft zich vandaag tijdens een handtekeningensessie in de pitlane van het F1-circuit vlakbij Shanghai geëxcuseerd bij Max Verstappen. Hamilton zocht Verstappen op in de pitlane, schudde hem de hand, en excuseerde zich vervolgens.

Hamilton liet tegenover diverse media weten dat hij in de toekomst wat beter op zijn woorden zal letten, al hoort emotie nu eenmaal bij de sport, zeker meteen na een intense race. Verstappen had de voorbije dagen al laten verstaan dat het waarschijnlijk een uitspraak in een opwelling was en dat hij er niet al te veel aanstoot aan nam.

“Op dat moment is hij net uit de auto, dan gebeuren die dingen wel eens,” aldus Verstappen. “Als je pas uit de wagen bent zit je nog vol adrenaline.”

Verstappen liet ook verstaan dat hij zijn rijstijl ondanks het incident niet zou aanpassen. Best mogelijk dat we in de nabije toekomst opnieuw een intense strijd tussen Hamilton en Verstappen zullen zien.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023