Hamilton sluit vrede met stewards na ophefmakende uitspraken

McLaren-rijder Lewis Hamilton was gisteren duidelijk niet opgewassen tegen de uitspraak van de stewards in Monaco. De Britse rijder gebruikte zelfs openbaar zijn huidskleur als zeer zwak excuus.
Het doet misschien totaal niets ter zake, maar gisteren vielen bepaalde woorden die absoluut niet op hun plaats zijn in de F1.

“Ik aanschouw de stewards als een grap. Misschien is het wel omdat ik zwart ben dat ze me zo behandelen. Dat is alvast wat Ali G zou zeggen. Ik weet het niet meer”, zo liet Hamilton gisteren op sarcastische wijze verstaan.

Ik denk niet dat de media vandaag haar woorden hoeft te wikken of te wegen. Hamilton zelf had dat in eerste instantie gisteren beter zelf gedaan. Hij toont wel opnieuw aan dat er meerdere vormen van racisme zijn. Je hebt mensen die pesten, en mensen wie willen gepest worden. Op die manier vraag je er natuurlijk om. Bovendien niet enkel voor jezelf maar ook voor je supporters.

In de media noemde men de uitspraak van Hamilton ‘zwak’. Hamilton zelf wilde gisteren simpelweg vrede sluiten met de stewards.

“Ik wilde de stewards laten verstaan dat dit een zeer intense sport is. Een race als die van Monaco zorgt naar het einde toe voor extra frustratie. Op dat ogenblik zeg je niet altijd de juiste dingen. Ondertussen heb ik weer vrede gesloten met de stewards. Men verstond mijn mening en uiteindelijk kwam alles weer goed. Ik wilde gisteren lollig overkomen, maar dat was het blijkbaar niet. De stewards hopen dat de FIA mijn verontschuldigingen zal aanvaarden”, aldus Lewis Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print