Hamilton: “Startnummer 1 is niet uniek genoeg”

Lewis Hamilton vindt het startnummer 1 niet uniek genoeg en opteerde er daarom voor om met zijn startnummer 44 te blijven rijden.

Aangezien Hamilton zich het voorbije seizoen tot wereldkampioen wist te kronen mocht de Brit dit seizoen met het startnummer 1 rijden.

Sinds vorig seizoen hebben alle F1-piloten een vast startnummer maar de wereldkampioen mag kiezen om met het nummer 1 te rijden. Hamilton koos er echter voor om met zijn startnummer 44 te blijven rijden en geeft daar nu ook een verklaring voor.

“Iedereen die wereldkampioen wordt kan voor het nummer 1 kiezen maar dat is irrelevant voor mij,” zei Hamilton op het Circuit de Barcelona-Catalunya tegen reporters. “Het nummer 44 betekent veel meer voor mij dan het nummer 1. Het is mijn nummer. Ik had het nummer al toen ik begon te racen. Ik won mijn eerste kampioenschap met dat nummer. Het betekent iets voor mij.”

“Het nummer 1 op zich. Vettel reed ermee, Schumacher reed ermee. Alle kampioenen reden ermee. Niemand had het nummer 44. Dat nummer is van mij,” besloot de Brit.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022