Hamilton stelt zich nog steeds vragen bij ‘foutje’ van Rosberg in Monaco

Lewis Hamilton mag dan wel wereldkampioen zijn, de Brit stelt zich nog steeds vragen over het manoeuvre van Nico Rosberg tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco.

Hamilton en Rosberg voerden een intense strijd voor de wereldtitel. Er werd tot op het randje, en soms zelfs erover, gestreden. Alle trucjes werden uit de kast gehaald. In Bahrein was er commotie over de strijd tussen beide rijders en over het gebruik van knopjes aan de pitmuur die normaal niet gebruikt mochten worden.

Om maar aan te tonen dat beide kanten van de garage van Mercedes tot het uiterste gingen om ‘hun’ wagen te laten zegevieren. Het was te vergelijken met een schaakspel waarin de ene ongelooflijke zet de andere vooraf ging.

Maar vooral in Monaco en België kookten de potjes over. In Monaco ‘verremde’ Rosberg zich terwijl hij aan een ultieme snelle ronde bezig was. Resultaat was een gele vlag en geen enkele rijder achter hem op de baan, waaronder ook Hamilton, kon zijn tijd nog verbeteren. Het zorgde ervoor dat Rosberg zeker was van de polepositie. Het vermoeden was er dat het manoeuvre opzettelijk gebeurde, maar na een onderzoek van de stewards werd beslist om Rosberg niet te bestraffen.

Lewis Hamilton stelt zich nog steeds vragen bij het manoeuvre van Rosberg in Monaco.

“Vanaf Bahrein deed Nico iets en in Barcelona deed ik iets anders. Vervolgens zorgde Nico er in Monaco voor dat het naar een ander niveau werd getild. Het zorgde ervoor dat het enorm moeilijk werd voor ons,” zei Hamilton tegenover Sky Sports F1. “Ik probeerde kalm te blijven en je moet proberen om het negatieve in iets positief te veranderen. Ik verloor slechts zeven punten in Monaco, maar ik was vastberaden om ze terug te winnen.”

Ook na de GP van België was er de nodige commotie. Rosberg reed Hamilton aan tijdens de tweede ronde, waardoor de Brit moest opgeven. Hamilton beweerde dat Rosberg het opzettelijk had gedaan, waarna Toto Wolff de gemoederen moest bedaren.

“Mijn mening over wat in België en Monaco gebeurde is nog steeds niet veranderd. Maar het maakt niet uit, ik ben nu immers wereldkampioen,” besluit Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print