Hamilton: “Teleurgesteld dat ik niet tegen Rosberg kon racen”

Lewis Hamilton mag dan wel de GP van Rusland gewonnen hebben, de Brit was vooral ook teleurgesteld dat hij de strijd niet kon aangaan met teamgenoot Nico Rosberg.

Dankzij zijn overwinning in Sochi heeft Hamilton nu een voorsprong van 66 punten op Sebastian Vettel. Indien Hamilton tijdens de volgende F1-race in Austin met de overwinning aan de haal gaat en Vettel pas derde weet te finishen dan is Hamilton zeker van zijn derde wereldtitel.

Hamilton mag dan wel een stap dichter bij zijn derde wereldtitel zijn, toch is hij ook teleurgesteld omdat Rosberg moest opgeven.

“Ik miste Nico op het podium. Het was opwindend toen we in het begin van de race dicht bij elkaar reden. Ik dacht bij mezelf ‘oh, het is hier erg close tussen ons’. Het is jammer voor het team dat één van beide wagen moest opgeven en niet kon racen,” zei Hamilton na afloop van de race.

“Toen ik Sebastian achter mij had rijden hoopte ik dat hij vlak achter mij zou rijden, wat fantastisch zou geweest zijn voor de fans. Ik beschouw niets als een zekerheid momenteel. Het team heeft het fantastisch gedaan. Het is voor mij erg bijzonder om meer overwinningen te hebben behaald dan Ayrton Senna. Ik ben zeer, zeer trots en erg tevreden,” besluit Hamilton


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}