Hamilton: “Tot dusver een geweldig weekend”

Lewis Hamilton blijft de poleposities opstapelen. De Brit was op de Hungaroring ruim een halve seconde sneller dan zij teamgenoot Nico Rosberg.

Zelf heeft de tweevoudig wereldkampioen het over één van de beste raceweekends uit zijn carrière.

Hamilton was al heel het weekend tijdens elke vrije training de snelste. Ook tijdens de drie onderdelen van de kwalificatie duldde Hamilton geen tegenstand. Die dominantie geeft de regerende wereldkampioen alleen maar meer vertrouwen voor de race van morgen.

“Het werk is nooit af op zaterdag. Er is nog heel wat te doen morgen,” aldus Hamilton. “Maar ik ben enorm tevreden over hoe tot dusver het weekend is verlopen. Ik denk dat dit tot nu toe één van mijn beste weekends is. Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit zo goed gepresteerd heb als tijdens dit weekend.”

“Het is een lange weg naar de eerste bocht en het is altijd een zware race, fysisch en ook voor de wagen, maar ik heb veel vertrouwen in het team en de wagen. Hopelijk kan ik mijn polepositie omzetten in een overwinning.”

Mercedes heeft opnieuw een sprong vooruit gemaakt na de relatief lange pauze tussen raceweekends die we achter de rug hebben, zo bevestigt Hamilton ook. “Ik en Nico zouden hier niet staan als we het team niet hadden. Ze hebben heel het jaar al geweldig werk geleverd en de verbeteringen die nu aangebracht zijn voel je echt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}