Hamilton uit kritiek op Mercedes: “We zullen zien of ze de juiste keuze gemaakt hebben”

Lewis Hamilton was meteen na afloop van de kwalificatie niet echt te spreken over de beslissing van Mercedes om tijdens Q2 beide rijders op de zachte band nog een snelle run te laten maken en zodat ze allebei de race op de zachte band moeten starten.


“Ik had kunnen doorgaan op de medium band,” vertelde Hamilton na afloop tegen ‘Motorsport.com’. “Ik wilde op de medium band starten omdat ik er gewoonweg van hou iets anders te doen.”

“We zitten allemaal in dezelfde situatie nu, we starten allemaal op de zachte band. Ik heb geen idee hoe lang we daarmee zullen kunnen rijden, maar als het iets kouder is dan kan je meestal iets langer doorgaan.”

Het oorspronkelijke plan van Mercedes was om in Q2 op de medium band de snelste ronde te rijden zodat daarop de race aangevat kon worden. Aangezien Bottas mogelijk onder druk zou komen te staan als andere rijders zich in Q2 verbeterden werd besloten om beide rijders nog een run op de zachte band te laten doen.

“Het team opteerde ervoor om ons allebei op dezelfde band te plaatsen. We zullen zondag zien of dat de juiste beslissing was,” uitte Hamilton kritiek aan het adres van Mercedes.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print