“Hamilton verloor bijna de race in de eerste bocht”

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff verloor Lewis Hamilton bijna de race in de eerste bocht.

Hamilton verremde zich in de eerste bocht, waardoor hij een serieuze flat spot op zijn band kreeg en rechtdoor ging in de eerste bocht. De flat spot betekende bijna het einde van Hamilton zijn kansen op de overwinning.

“Het was enorm,” zei Hamilton na afloop van de race. “Ik had een enorme flat spot en ik dacht eerlijk gezegd dat ik binnen moest komen. Toen ik uit de chicane kwam dacht ik werkelijk dat ik aan het einde van de ronde binnen moest komen en dat mijn race voorbij was. Men vertelde mij echter op de boordradio dat ik buiten moest blijven. De safety car kwam op de baan en men ging er vanuit dat we de vibraties zouden kunnen doorstaan en dat de ophanging niet beschadigd zou worden. Het werd steeds erger, ook al blokkeerde ik nadien mijn band niet meer. Ik moest echter tot aan zeventiende ronde heel wat voorzorgsmaatregelen nemen.”

Ook Toto Wolff is van mening dat het een half mirakel is dat Hamilton na zijn fout in de eerste bocht niet moest binnen komen voor een nieuw setje banden en de race daardoor kon winnen.

“Lewis kende dit seizoen al heel wat pech en vandaag heeft hij wat geluk gehad om dat enigszins te compenseren. Hij had immers een enorm zware flat spot op zijn band. De vibraties waren in het begin enorm beangstigend. We hadden een serieus gesprek over de boordradio om na te gaan of hij uit veiligheidsoverwegingen een pitstop zou maken.”

“Tijdens iedere andere race zouden we hem een pitstop hebben laten maken en de race verloren hebben. We hielden hem echter op de baan zodat hij zijn kansen op de titel niet zou weggooien. Iedere ronde, op ieder recht stuk, waren we zeer aandachtig de vibraties aan het bekijken. Ons team deed het schitterend door de situatie onder controle te houden. We lieten hem vervolgens iets vroeger een pitstop maken. De vibraties piekten enorm en de ophanging kon het anders ieder moment gaan begeven.”

Volgens Toto Wolff was het dan ook enorm moeilijk om te beslissen of Hamilton al dan niet tijdens het begin van de race uit voorzorg moest binnenkomen.

“Het was het vroegste moment waarop we hem konden laten pitten. Al de rest zou zijn race verknoeid hebben. Het was echter geen comfortabele situatie waarin we ons bevonden. Het was een moeilijke beslissing die we dienden te nemen. We moesten het kampioenschap afwegen tegenover een mogelijk falen van de ophanging,” besluit Toto Wolff.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022