Hamilton verwacht moeilijk seizoen

Lewis Hamilton is van mening dat de kostenbesparende maatregelen die de FIA vorige week voorstelde niet bepaald in zijn voordeel gaan spelen. Volgens de Britse wereldkampioen zal vooral het verbod op testen in het nadeel spelen van McLaren. Uiteraard is ook Hamilton van mening dat de keuze die de FIA maakte dringend nodig was om de sport van de ondergang te redden maar zal het wel de mindere teams naar voor halen op de grid.

"Ik denk niet dat ik het makkelijk zal krijgen in 2009 want vooral het testen is voor ons van groot belang. De regels zijn voor iedereen gelijk dus we zullen er het beste van moeten maken. Er zijn heel wat veranderingen voor komend seizoen maar ik denk dat het belangrijkste is dat we onze supporters een goede show kunnen bezorgen. Door al die wijzigingen in het reglement verwacht ik misschien wel een vierde team dat om de titel zal strijden", aldus Lewis Hamilton.

Tot slot hoopt Hamilton nog dat McLaren vooral op zoek gaat naar nieuwe mogelijkheden om de wagen te verbeteren. Er zal minder mogen getest worden en ook het gebruik van de windtunnel wordt sereius beperkt. Dat de technologie niet stil staat in de F1 is al even duidelijk en wie weet mogen we ons aan allerlei nieuwe snufjes verwachten. Snufjes die op een of andere manier toch nog testwerk kunnen afleveren.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023