Hamilton: “Vettel ging te vaak in de fout”

Volgens Lewis Hamilton maakte Sebastian Vettel het hem zelf gemakkelijk om hem in te halen. De Duitser pushte volgens Hamilton te veel, waardoor hij vervolgens nog meer in de fout ging.

Hamilton zelf heeft alvast genoten van zijn overwinning. Het was naar eigen zeggen één van de races waarvan hij enorm hard heeft genoten.

“Het was één van de leukste races sinds enige tijd,” blikte Hamilton terug op zijn overwinning in Austin. “Ik kende geen al te beste start. Seb maakte een geweldige start maar ik bleef rustig omdat ik weet dat je hier kan inhalen.”

“Het was leuk om dat gevecht met hem te hebben, om dicht bij hem te proberen blijven, om in de DRS te geraken. Het deed me denken aan 2012 hier, Seb die ik voor me zag en die een echt gevecht wilde. Daarnaar was ik ook op zoek en waar ik het meeste van heb genoten.”

Volgens Hamilton was Vettel te hard aan het pushen, waardoor de temperatuur in Vettel zijn banden te hoog opliep en hij in de problemen kwam.

“Ik kon hem zien pushen. Mijn banden waren redelijk goed. Hij ging te snel door sommige bochten en ik dacht bij mezelf dat hij daarmee zijn banden kapot ging rijden. Dat is ook wat gebeurde. Hij reed te snel door sommige bochten terwijl dat helemaal niet hoefde,” aldus Hamilton. “De bandentemperaturen gingen omhoog. Indien hij op die plaatsen wat had ingehouden dan had hij mij achter zich kunnen houden, daar ben ik zeker van. Maar hij deed het niet.”

“Hij maakte enkele fouten. Hij blokkeerde zijn banden en ik ging ervoor. Het gaf me een geweldig gevoel van positivisme en vertrouwen. Ik was ook verrast dat hij niet harder verdedigde maar het was fair.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print