Hamilton vreest meer problemen tijdens komende races

Lewis Hamilton vreest dat Ferrari en Vettel de kloof tijdens de komende races verder zullen kunnen uitdiepen en dat doordat Mercedes haar probleem met de banden niet lijkt te overwinnen.

Hamilton worstelde met heel wat problemen tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco en hij vloog eruit in Q2. De Brit werd daarin veertiende, deels toe te schrijven door de crash van Vandoorne, maar ook zijn overige rondjes waren niet goed. Hamilton zijn kwalificatie stond bovendien in schril contrast met Bottas, die op 54 duizendsten van polesitter Kimi Raikkonen strandde.

“Ik kwam naar Monaco en ik dacht dat dit het begin zou zijn van enkele sterke races op circuits waar ik meestal sterk weet te presteren. Het probleem met de banden is echter wat een onbekende factor en in Canada rijden we met dezelfde bandencompounds,” aldus Hamilton. “Alleen met de ultrasoft hadden we problemen dus deze week moeten ik en het team zien te begrijpen waardoor dat komt.”

Bij Mercedes zal alle data grondig bestudeerd worden in de hoop de problemen te verhelpen tegen de GP van Canada. Het blijft echter afwachten of dat zal lukken. Mogelijk goed nieuws voor Mercedes is dat de karakteristieken van het circuit Gilles Villeneuve helemaal anders zijn dan het stratencircuit van Monaco. Minder goed nieuws is dat Mercedes dit jaar al op verschillende circuits en met verschillende bandencompounds problemen had.

“Er zijn zoveel verschillende zaken die bekeken dienen te worden om te begrijpen waarom de ene wagen wel goed wist te presteren en de andere niet. Verschillende rondjes na elkaar, afstand houden, de voorbanden meer gebruiken dan de achterbanden, een wagen met meer onderstuur of overstuur, de rembalans, al die verschillende zaken moeten bestudeerd worden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022