Hamilton vreest Red Bull: “Ze zijn op sommige circuits gewoon beter”

Langzaam maar zeker werpt Red Bull zich op als grootste uitdager van Mercedes en dat is alles behalve een verrassing volgens Mercedes-rijder en vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.


Na de wintertests in Barcelona maakte iedereen zich op voor een strijd tussen Ferrari en Mercedes, velen gingen er vanuit dat dit het jaar van de Scuderia ging worden.

Ondertussen heeft de geschiedenis ons geleerd dat het enigszins anders is verlopen en dat de nieuwe combinatie Red Bull-Honda alsmaar beter begint te werken en zich opwerpt als grootste uitdager van de ‘Silberpfeile.’

Max Verstappen schreef twee van de drie laatste races op zijn naam en sluipt op zijn spreekwoordelijke sloffen telkens dichterbij de twee Mercedes-rijders in de strijd om het wereldkampioenschap en dat is ook Lewis Hamilton niet ontgaan.

“Mensen moeten niet vergeten dat ze een meervoudig wereldkampioen zijn en altijd een zeer goede auto hadden”, zegt Hamilton.

Hij benadrukt ook dat het Oostenrijkse team met Adrian Newey een belangrijke troef in handen heeft en dat hun zwakkere periode enkel te wijten is aan het feit dat ze het moesten rooien met een zwakkere Renault-motor.

In een poging om dat gebrek aan vermogen te compenseren werd er bij Red Bull vaker gekozen voor minder downforce maar sinds hun overstap naar Honda lijkt dat probleem van de baan.

“De auto kan er beter gebruik van maken en ook de rijders beginnen goed te presteren. Bovendien is een auto op bepaalde circuits gewoon beter,” aldus Hamilton.

De wereldkampioen zag Red Bull in Oostenrijk als het beste pakket en hij sluit niet uit dat dat ook in Boedapest het geval zal zijn. Hij is ook nieuwsgierig naar hoe ze zullen presteren op circuits zoals Monza.

“Soms hebben ze zelfs meer vermogen dan wij,” laat Hamilton weten.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022