Hamilton: “We zullen Räikkönen missen indien hij vertrekt”

Lewis Hamilton denkt dat de Formule 1 Kimi Räikkönen zal missen, mocht de Fin Ferrari moeten verlaten. Volgens de speculaties zal Ferrari binnenkort Charles Leclerc aankondigen als de tweede rijder voor volgend seizoen.


Kimi Räikkönen, die volgende maand 39 wordt, kwalificeerde zich voor het thuispubliek van Ferrari op pole, maar kon die niet omzetten in een overwinning. Toch wordt er gesuggereerd dat de hiërarchie bij Ferrari in het teken staat van de overleden Sergio Marchionne, wiens wens het was om Leclerc volgend seizoen te laten promoveren van Sauber naar Ferrari. De Italiaanse media meldt dat de deal met Leclerc al op donderdag zal bekend gemaakt worden.

Na de GP van Italië werd er aan Hamilton gevraagd of hij Räikkönen zal missen, mocht de Fin de Formule 1 verlaten, waarop de Brit zei: “Het is altijd lastig om te zeggen of je iemand gaat missen. Ik denk dat de sport hem zal missen.”

“Ik maakte er nooit een geheim over dat ik, toen ik jong was, met de Playstation altijd met Kimi reed in de McLaren. Ik herinner me ook dat de eerste bolide die ik bestuurde bij McLaren volgens de wensen van Kimi was afgesteld. Het was een fantastische ervaring, want onze stijl van racen leek goed op elkaar, waardoor ik me ook comfortabel voelde in zijn wagen.”

“Kimi heeft een geweldige carrière”, gaat Hamilton verder. “Het was een hele eer om tegen hem te racen. Toch kan hij nog vele jaren racen. Hij lijkt niet ouder te worden.”

Ook Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, zou het jammer vinden om Räikkönen vaarwel te zeggen: “Ik weet niet wat de plannen van Kimi zijn: bij Ferrari blijven, naar een ander team vertrekken of de Formule 1 verlaten. Ik weet wel dat hij dit jaar beter dan ooit rijdt sinds hij terugkeerde naar Ferrari. Misschien zit er dan ook nog een kans in om dit jaar te winnen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022