Hamilton wil bij McLaren blijven maar minder werken

Lewis Hamilton, blijft hij bij McLaren of niet? Het is een vraag die de voorbije weken steeds meer opduikt.
image

Er waren de geruchten dat Hamilton mogelijk naar Red Bull zou gaan om daar Mark Webber te vervangen. Red Bull ontkende bij monde van ondermeer Christian Horner deze geruchten. Daarmee lijkt die piste dus van tafel, maar toch is het maar de vraag of Hamilton bij Mclaren zal blijven.

De Brit dreigde er de voorbije weken meermaals mee het team eventueel te verlaten. Hamilton liet immers verstaan dat hij McLaren erg dankbaar is voor de tijd die het geïnvesteerd heeft in hem. Hij liet echter meteen ook verstaan dat dit niet betekende dat hij de rest van zijn leven voor McLaren zou blijven rijden.

Nu ziet het er echter naar uit dat hij waarschijnlijk langer voor McLaren zal rijden, al wil hij wel minder werken. De 26-jarige Hamilton klaagt immers over de werkdruk die hij ervaart bij McLaren. Hamilton voelt zich naar eigen zeggen ouder dan 30 jaar en vreest een burnout. Naast de raceweekends en het testwerk zijn er volgens de Brit immers te veel nevenactiviteiten waarvoor hij present moet tekenen.

Vooral naar aanloop van de GP van groot-Brittannië moest hij als thuisrijder een heuse PR-marathon afwerken.

“Ik kom van de vorige race en tussendoor had ik misschien één of twee dagen vrij,” aldus Hamilton. “Ik ben er redelijk zeker van dat ik de rijder ben die de voorbije twee weken het hardst heeft moeten werken. Ik verheug me momenteel echt op een pauze, anders vrees ik voor een burnout.”

Als McLaren de Brit langer in dienst wil houden, dan moet er volgens Hamilton serieus wat gaan veranderen.

“Wanneer ik mijn contract met McLaren verleng zullen ze gechoqueerd zijn over het aantal dagen dat ik niet meer wil werken. Ik wil veel minder werken. Ik wil op zijn minst gans die periode van voor de GP in Silverstone niet opnieuw meer meemaken. Dat staat echt vast. Ik wil in de toekomst minstens vijf dagen waarin ik me kan voorbereiden.”

Straffe uitspraken van Hamilton. Benieuwd of McLaren hiervoor begrip zal kunnen tonen …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print