Hamilton wil niet als Schumacher herinnerd worden

McLaren-rijder Lewis wenst later niet op gelijkaardige manier als Michael Schumacher te worden herinnerd. Schumacher zou namelijk te controversieel zijn.
Lewis Hamilton en Michael Schumacher hebben nog niet bepaald vaak de gelegenheid gehad om het op een circuit tegen elkaar op te nemen. Toen Schumacher in 2006 opteerde voor zijn pensioen kreeg Hamilton van McLaren een zitje aangeboden waarmee hij meteen aan de top zou kunnen strijden. Tussen beide rijders vonden dus nooit echte duels plaats. Met een leuk weekendje Monaco voor de deur komen uiteraard ook enkele herinneringen in ons op.

Schumacher bracht in 2006 bijvoorbeeld zijn wagen tot stilstand in Rascasse, de laatste bocht voor de ingang van de pitstraat. Volgens Ferrari en Schumacher kwam de Duitser even in de problemen en was er op dat ogenblik geen andere optie dan het circuit onwetend te blokkeren. Vooral Renault dacht daar anders over aangezien hun rijder, Fernando Alonso, net aan zijn snelle ronde bezig was. Opzettelijk of niet opzettelijk, echt duidelijkheid is er in dit zaakje nooit gekomen.

Lewis Hamilton verklaarde alvast dat hij later niet wil worden herinnerd als Schumacher. Schumacher zou namelijk een controversiële rijder zijn die zijn tegenstanders liefst niet onder de ogen komt. Blijkbaar is Hamilton zelf zijn grote leugen van 2009 al vergeten. De Brit diende zich toen te verontschuldigen aan zijn supporters en aan de FIA. Samen met McLaren loog hij toen de stewards voor maar deze konden aan de hand van de teamradio het tegendeel aantonen. Het is maar de vraag wie op dit ogenblik het meest geliefd is binnen de sport, Hamilton of Schumacher?

“Ik wil later door de mensen aanzien worden als een waardig en eerlijk rijder. Ik zou het pijnlijk vinden indien men mij met Schumacher zou vergelijken. Ik wens mijn concurrenten graag recht in de ogen te kijken als ik ze ontmoet. Hopelijk hoef ik op bepaalde dag niet op die manier te leven”, aldus Lewis Hamilton.

a:1:{s:9:”file_name”;s:20:”hamilton_portret.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}