Haug: “In Montreal staat we er weer”

Mercedes Motorsport directeur Norbert Haug geeft zijn visie op het verloop van de meest rampzalige wedstrijd van Mercedes in 2011.
De crash van Nico Rosberg op zaterdag leidde volgens Norbert Haug tot een handicap waarmee hij op zondag zijn race moest aanvatten. Mercedes deed er alles aan om de wagen helemaal naar wens af te stellen.

Een zevende tijd plaatste Rosberg op zaterdag al in de kijker. Maar op zondag ging het ook voor deze Duitser helemaal fout. Teamgenoot Schumacher merkte dat zijn wagen vuur vatte maar die koos op haar beurt zowat gelijktijdig voor de zelfvernietiging. Ook KERS leverde dit weekend weinig voordeel bij Mercedes. Norbert Haug overloopt de wedstrijd van vandaag.

“Graag zou ik iedereen binnen het team enorm willen bedanken voor hetgeen men in Monaco heeft weten te verwezenlijken. Ondanks het resultaat is alles goed verlopen. Michael ging als vijfde van start. We onderzoeken de oorzaak van zijn opgave. Zijn voorvleugel liet het afweten nadat hij een andere rijder aantikte. Na zijn pitstop beschikte hij over nieuwe banden en een volledig nieuwe neus. Zijn rondetijden waren toen ook naar wens. Een ‘airbox’ van zijn wagen vatte plots vuur en daardoor diende hij vroegtijdig op te geven. Nico kende redelijk wat problemen met KERS. Hij eindigde dan ook eveneens buiten de punten. Zijn ongeval op zaterdag leidde tot een handicap op zondag. Het hele team leverde optimaal werk”, aldus Norbert Haug.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print