HD-uitzendingen in 2011?

HD-uitzendingen, enkele maanden geleden leek het nog verre toekomstmuziek voor de Formule 1, maar het kan snel verkeren.
“We willen niet uitzenden in HD tot de mensen het echt wensen,” zei Ecclestone enkele maanden geleden. “Ik vroeg in Engeland aan de BBC hoeveel mensen momenteel HD kunnen ontvangen en dat bleek maar zo’n twintig procent te zijn.”

“Ik wil er ook zeker van zijn dat we topkwaliteit kunnen aanbieden. Alvorens we de extreme topkwaliteit verkrijgen die we wensen te leveren zal het ongeveer 2012 zijn,” voegde Ecclestone er toen aan toe.

We zijn nu enkele maanden later en blijkbaar zou de kans erg groot zijn dat de F1-uitzendingen al in 2011 in High Definition worden uitgezonden. Voor veel F1-fans zou het alvast een ware verademing zijn, dat bleek reeds uit de jaarlijkse F1-enquete.

Enkele weken geleden wijzigde Bernie zijn visie over HD-uitzendingen enigszins en werd voor het eerst geopperd dat High Definition misschien ergens komend seizoen mogelijk was.

Ondertussen zouden de plannen reeds zo concreet zijn dat er gestart kan worden met HD-uitzendingen vanaf de eerste race van het seizoen 2011. Achter de schermen zouden al bestellingen worden geplaatst en voorbereidingen getroffen worden zodat HD eindelijk zijn intrede in de Formule 1 kan maken.

Voorlopig is het nog afwachten op een officiële bevestiging, maar de kans is alvast zeer groot dat de Formule 1 ook op tv een nog groter spektakel wordt.

Ook LG, de nieuwe officiële partner van de Formule 1, is een grote voorstander van uitzendingen in HD. Voor LG biedt het alvast heel wat commerciiële opportuniteiten. LG werkte reeds mee aan tests voor HD-uitzendingen en zelfs 3D-uitzendingen.

“Ik wil niet voor Bernie spreken maar we weten allemaal dat het hoe vroeger hoe beter is,” zei Andrew Barret van LG tegen Autosport.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021